Maatschappelijk & Duurzaam Ondernemen

Hoe wij ons steentje bijdragen?

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is stevig in de bedrijfsvoering van Office1 Nederland verankerd. In samenwerking met onze leveranciers stellen wij met zorg ons assortiment samen. Wij werken alleen samen met leveranciers die zich aan dezelfde strenge normen en waarden houden als wijzelf. Zo stimuleren wij de productie van duurzame producten en de toepassing van minder milieubelastende oplossingen.

Het Duurzaamheidsbeleid van Office1 Nederland is volop in ontwikkeling en beweging. Wij vinden het belangrijk dat onze stakeholders worden betrokken bij onze besluiten en activiteiten die invloed hebben op de maatschappij en het milieu. We moeten het tenslotte samen doen.

Easy on the Planet™

                                            
 

 

Wanneer u bestellingen bij ons plaatst, wilt u graag een weloverwogen keuze maken voor duurzame producten, maar dit is niet altijd zo eenvoudig als het lijkt, toch? Ons Easy on the Planet-programma is ontwikkeld om u te helpen bij het bereiken van de duurzaamheidsdoelstellingen van uw bedrijf door productbestellingen samen te voegen en milieuvriendelijke producten te bieden. 


Wat nog meer?

Wij helpen klanten hun inkoopprocessen zo in te richten dat ze leiden tot het verhogen van de efficiency binnen hun bedrijf en winstmaximalisatie. Onze visie op maatschappelijk Verantwoord Ondernemen loopt hier parallel aan. We organiseren onze bedrijfsactiviteiten zodanig dat ze bijdragen aan de economie, het milieu en de maatschappij. Daardoor zijn we een betrouwbare partner voor onze klanten en helpen we hen om op een gezonde en duurzame manier te opereren.

MVO is voor ons samenwerken in partnerschap. Het partnerschap met onze klanten staat daarbij voorop. Dat betekent in eerste instantie het aanbieden van (milieu-)verantwoorde producten van betrouwbare leveranciers, maar het betekent ook dat wij onze duurzame manier van werken met onze klanten delen.

  • Wij dragen zorg voor een hoge leverbetrouwbaarheid, ondermeer door te voldoen aan de ISO 9001 kwaliteitsnorm.
  • Wij breiden ons assortiment steeds verder uit met minder milieubelastende producten in alle categorieën, zoals kantoorartikelen, computer supplies en facilitaire producten.
  • Wij maken het selecteren van minder milieubelastende producten nog gemakkelijker voor u. U herkent de minder milieubelastende producten in onze catalogi aan speciale pictogrammen. 


Duurzaam Ondernemen bestaat voor ons ook uit:

  • Het leveren van duurzaam recycling papier.
  • Het leveren van Office1 huismerk gerecyclede tonercartridges en inktpatronen.
  • Het inzamelen van gebruikte toners en inktcartridges om hergebruikt te worden.
  • Wij verzenden alles in herbruikbare dozen.
  • Het verzamelen van oude werkende pc's, laptops en mobiele telefoons
      

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen:

De door ons verzamelde oude werkende laptops, camera's en mobiele telefoons geven wij aan de Stichting Hanasaneye. Deze stichting stelt zich ten doel om, in antwoord op initiatieven vanuit Namibië, aanstaande lokale kleine ondernemers te helpen bij het opzetten, het ontwikkelen en het financiëren van een onderneming. Om deze stichting verder te ondersteunen doneert Office1 het geld die zij ontvangt bij de verkoop van bruikbare lege toners, drums en inktpatronen. 

Office1 is hoofdsponsor van het Toon Herman Huis Amersfoort, centrum voor (na)zorg en ondersteuning bij kanker. Wij ondersteunen haar goede werk met sponsorgeld en het beschikbaar stellen van de benodigde kantoorartikelen voor op haar kantoor.
 

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen:

Office1 is ambassadeur van lunchroom Terminus De Onthaasting. Dit is een eetgelegenheid vlak bij het station in Amersfoort dat wordt gerund door medewerkers met een verstandelijke beperking en dat maakt het speciaal. Wie bij Terminus De Onthaasting eet, neemt de tijd en laat zich verrassen door de ontwapenende authenticiteit van de medewerkers. 

Office1 is begin 2017 een samenwerking gestart met coöperatie de Blauwe Paraplu. Dit initiatief is opgezet door StadsLab033 en heeft ten doel om mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt weer aan het werk te krijgen middels het opzetten van hun eigen bedrijfje.


Heeft u mooie (groene) ideeën of wilt u onze projecten steunen? Mail of bel ons op +31(0)334755799