Stichting Leergeld Amersfoort start Project Schooltas

Help kinderen in armoede aan een goed gevulde schooltas!

Een schooltas, agenda, schriften, pennen, passer, liniaal… elke middelbare scholier heeft het nodig. Het lijkt zo vanzelfsprekend dat iedere brugklasser zijn nieuwe schoolcarrière start met deze spullen. Niets is minder waar. Er zijn veel kinderen die opgroeien in armoede, waardoor het helemaal niet vanzelfsprekend is dat zij deze spullen meekrijgen naar school. Daar sta je dan als brugpieper… met lege handen.

Leergeld Amersfoort heeft samen met Office1, leverancier van kantoor- en schoolbenodigdheden uit Amersfoort, een project gestart waarmee jaarlijks 100 kinderen hun middelbare schoolcarrière kunnen starten met een goed gevulde schooltas. En dan gaat het om kinderen die opgroeien in armoede. Stichting Leergeld helpt deze kinderen op diverse manieren, zodat zij tijdens hun schooltijd (leeftijd 4 – 18 jaar) niet buiten de boot vallen. Project Schooltas is een van de manieren waarop Stichting Leergeld deze kwetsbare groep concreet helpt.

Betrokkenheid Office1

Harry Settels, ambassadeur van Office1, is al een aantal jaren betrokken bij Leergeld Amersfoort. “Als betrokken Amersfoorter doe ik graag wat terug voor de stad. En wat is er dan mooier om juist kinderen te helpen die het moeilijk hebben. Vanuit Office1 leveren wij deze mooie goed gevulde schooltassen, waarmee we deze kinderen écht helpen. Ik onderstreep de missie van Stichting Leergeld; het nu mee kunnen doen, betekent dat ze later ook meetellen.”

Kinderen mee laten doen, maakt dat ze hun sociale vaardigheden en kennis zo optimaal mogelijk kunnen ontwikkelen, waardoor ze later als volwassenen volwaardig kunnen participeren in de samenleving.

Sponsor 5 schooltassen!

Om dit prachtige MVO project succesvol te laten zijn is steun van meerdere partijen nodig. Helpt u ook mee met het sponsoren van een schooltas? Klik dan hier om u aan te melden. Meer weten, wat krijgt u ervoor terug? Voor deze en meer informatie kunt u terecht op de website van Stchting Leergeld Amersfoort of neem contact op met Geke Niemeijer (06-10396135) of Wenda Buining (06-20400234) om alle opties te bespreken.