Dit betekent dat je geen updates meer ontvangt en ook geen patches voor beveiligingsissues.

Dit zijn de opties als je Windows wilt blijven gebruiken:

Optie 1: Negeer de deadline en schakel de fullscreen pop-up uit die je waarschuwt dat het systeem verlopen is.
Optie 2: Koop een nieuwe versie van Windows 10 en installeer deze. Windows 10 Home kost 145 euro bij Microsoft.
Optie 3: Koop een nieuwe pc en migreer je bestaande bestanden naar de Windows 10-machine.
Optie 4: Kom naar onze winkel voor een schone installatie Windows 10 vanaf 75 euro.

Optie 1: Loop het risico

Deze optie kunnen we je niet adviseren. Wat Microsoft betreft, houdt jouw pc simpelweg op te bestaan. Apps, games, tools, third party antivirus en andere software blijft gewoon werken. Maar Microsoft werkt zijn software niet meer bij en als een kwetsbaarheid wordt gevonden, krijgt deze geen patch meer. Ook is er geen technische ondersteuning meer. Je staat er, met andere woorden, alleen voor, op hulp hoef je niet meer te rekenen.

Optie 2: Koop een Windows 10-licentie

In de tweede plaats kun je een upgrade kopen. Er was een tijd dat dat zo simpel was als op een knop klikken, waarna je een gratis upgrade kreeg. Maar dat is niet meer zo. Dat betekent dat je in de buidel moet tasten voor de Home-versie (145 euro) of Windows 10 Pro voor 259 euro. Daarvoor krijg je een usb-stick met de Windows 10-software erop, die je in de pc steekt om de upgrade uit te voeren, of je downloadt de software.

Optie 3: Kijk op www.hardware-deals.eu voor de beste pc en laptop aanbiedingen.

Wij zien geregeld dat mensen niet stil staan bij het feit dat deze nieuwe computer nog niet klaar is voor gebruik. Eerst moeten alle gewenste programma’s opnieuw geïnstalleerd worden. Meestal betekent dat ook een nieuwe licentie van het Microsoft Office pakket, waarna de documenten overgezet kunnen worden vanaf uw oude pc. Hier helpen wij u graag bij. Wij zetten al uw bestanden en ook uw e-mail over naar de nieuwe machine voor een vast tarief. Ook bieden wij de nieuwste Microsoft Office licenties aan voor de beste prijzen.

Optie 4: Nieuwe installatie van Windows 10 op je computer

Na de release van Windows 10 konden gebruikers van Windows 7 en 8.1 tot ca. 3,5 jaar geleden (tot 31 juli 2016) een gratis upgrade krijgen. Die optie is verdwenen. Daarbij gaf een Windows upgrade niet altijd een vlot vlekkeloos werkende pc. Als je oudere hardware gebruikt, kun je prestatieverlies merken door de zwaardere belasting van je processor en harde schijf. Volgens ons is de beste optie een back-up te maken van je pc van alles wat je niet kwijt zou willen raken, op z’n minst foto’s en documenten. Zet ze naar een externe schijf, brand ze op dvd of breng ze naar de cloud. Uiteraard kunnen wij dit voor een meerprijs ook voor je doen!

Wij installeren een nieuwe schone Windows 10 op je pc voor 75 euro. Geen extra licentiekosten, niets!