Menu
Menu
Winkelwagen
Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en cookies

Maatschappelijk en duurzaam ondernemen

Hoe wij ons steentje bijdragen?

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is stevig in de bedrijfsvoering van Office1 Nederland verankerd. In samenwerking met onze leveranciers stellen wij met zorg ons assortiment samen. Wij werken alleen samen met leveranciers die zich aan dezelfde strenge normen en waarden houden als wijzelf. Zo stimuleren wij de productie van duurzame producten en de toepassing van minder milieubelastende oplossingen.

Het Duurzaamheidsbeleid van Office1 Nederland is volop in ontwikkeling en beweging. Wij vinden het belangrijk dat onze stakeholders worden betrokken bij onze besluiten en activiteiten die invloed hebben op de maatschappij en het milieu. We moeten het tenslotte samen doen.

Wanneer u bestellingen bij ons plaatst, wilt u mogelijk een weloverwogen keuze maken voor duurzame producten. Dit is niet altijd zo eenvoudig als het lijkt, toch? Ons programma is ontwikkeld om u te helpen bij het bereiken van de duurzaamheidsdoelstellingen van uw bedrijf door productbestellingen samen te voegen en milieuvriendelijke producten te bieden. Als enige in de Benelux bieden wij een dynamisch kastenconcept aan, waardoor er minder vervoersbewegingen nodig zijn om producten af te leveren. Lees hier meer over dit concept.

Wat nog meer?

Wij helpen klanten hun inkoopprocessen zo in te richten dat ze leiden tot het verhogen van de efficiency binnen hun bedrijf en winstmaximalisatie. Onze visie op maatschappelijk Verantwoord Ondernemen loopt hier parallel aan. We organiseren onze bedrijfsactiviteiten zodanig dat ze bijdragen aan de economie, het milieu en de maatschappij. Daardoor zijn we een betrouwbare partner voor onze klanten en helpen we hen om op een gezonde en duurzame manier te opereren.

MVO is voor ons samenwerken in partnerschap. Het partnerschap met onze klanten staat daarbij voorop. Dat betekent in eerste instantie het aanbieden van (milieu-)verantwoorde producten van betrouwbare leveranciers, maar het betekent ook dat wij onze duurzame manier van werken met onze klanten delen.

Wij dragen zorg voor een hoge leverbetrouwbaarheid, ondermeer door te voldoen aan de ISO 9001 kwaliteitsnorm.
Wij breiden ons assortiment steeds verder uit met minder milieubelastende producten in alle categorieën, zoals kantoorartikelen, computer supplies en facilitaire producten.
Wij maken het selecteren van minder milieubelastende producten nog gemakkelijker voor u. U herkent de minder milieubelastende producten in onze catalogi aan speciale pictogrammen.

Duurzaam Ondernemen bestaat voor ons ook uit:

Het leveren van duurzaam recycling papier
Het leveren van Office1 huismerk gerecyclede tonercartridges en inktpatronen
Het inzamelen van oude en/of gebruikte toners en inktcartridges
Wij verzenden alles in herbruikbare dozen
Het verzamelen van oude werkende pc’s, laptops en mobiele telefoons

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen:

Oude werkende laptops, camera’s en mobiele telefoons geven wij aan de Stichting Hanasaneye. Deze stichting stelt zich ten doel om, in antwoord op initiatieven vanuit Namibië, aanstaande lokale kleine ondernemers te helpen bij het opzetten, het ontwikkelen en het financiëren van een onderneming. Om de stichting Hanasaneye verder te ondersteunen doneert Office1 het geld die zij ontvangt bij de verkoop van oude en/of lege toners, drums en inktpatronen aan deze stichting. Heeft u leeggoed of oude apparatuur waar u vanaf wilt mail ons en wij komen het ophalen.

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen:

Stichting Leergeld Amersfoort en Office1 zijn in 2014 een project gestart waarmee wij ervoor zorgen dat jaarlijks ca. 120 kinderen hun middelbare schoolcarrière kunnen starten met een goed gevulde schooltas. Het gaat hier om kinderen die opgroeien in armoede en die door de financiële situatie thuis zelf niet in de gelegenheid dergelijke schoolspullen te kopen. Project Schooltas is een van de manieren waarop wij deze kwetsbare groep concreet helpen.

Office1 is begin 2017 een samenwerking gestart met coöperatie de Blauwe Paraplu. Dit initiatief is opgezet door StadsLab033 en heeft ten doel om mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt weer aan het werk te krijgen middels het opzetten van hun eigen bedrijfje.

Ons nieuwste initiatief is het ondersteunen van De Groene Belevenis in Leusden. Zij organiseert activiteiten rondom natuur, milieu en duurzaamheid. Met haar groene belevenissen wil zij mensen stimuleren om meer bij te dragen aan een duurzamere wereld.

Heeft u mooie (groene) ideeën die ook ondersteund “moeten” worden of waar hulp bij gevraagd is, wij horen het graag!